Nieuws
Agenda
donderdag, 13 februari 2020

Geen medicijnen meer nodig voor Diabetes type 2?

Diabetesprofessoren publiceren baanbrekende resultaten om Diabetes type 2 om te keren met een op planten gebaseerd dieetplan. Uit een recente studie bleek een nieuwe interventie genaamd NFI-Protocol bij 84 procent van de patiënten Diabetes type 2 om te keren. De resultaten zijn gepubliceerd in het slowaakse tijdschrift Diabetik Forum.

Resultaten laten zien dat 32 van de 38 diabetespatiënten na het 20 weken durende protocol zonder medicatie konden. De publicatie is geschreven door vooraanstaande slowaakse diabetesacademici.

De publicatie van 7.000 woorden eindigt [via Google translate]: "Een belangrijk onderdeel zal ook zijn om de resultaten van het NFI-dieet te vergelijken met de gebruikelijke dieetregimes die worden aanbevolen voor type 2 diabetespatiënten, inclusief PBD's (vegetarisch, veganistisch)."

"Als de resultaten van de studie gunstig zijn, zou het NFI-protocol in de voeding onderdeel kunnen worden van de bewapening in de voeding voor de behandeling van diabetes type 2 en patiënten met het metabool syndroom."

De studie is de eerste van vele publicaties over de effecten van het NFI-protocol op diabetes type 2. Er wordt aangenomen dat de resultaten later in het jaar aan grotere tijdschriften kunnen worden voorgelegd. Het toonaangevende dagblad van Slowakije, PRAVDA, publiceerde onlangs een artikel over de vroege resultaten getiteld 'Is dit het einde van diabetes type 2 in Slowakije?'.

Deze pagina delen: