Nieuws
Agenda
maandag, 24 februari 2020

Joaquin Phoenix produceert film over het bewustzijn van varkens

Joaquin Phoenix, die op 9 februari een Oscar won voor de beste hoofdrolspeler in Joker, heeft onthuld dat hij de uitvoerend producent is van een nieuwe film "Gunda" over het bewustzijn van varkens.

Gunda is gemaakt door de bekroonde Russische filmmaker Victor Kossakovsky en kijkt naar het dagelijkse leven van een varken en haar drie dierengenoten: twee koeien en een kip.

Joaquin zei dat hij diep geraakt was door Gunda en hoopt dat het de manier waarop mensen dierlijke intelligentie waarnemen zal veranderen. Hij noemde de documentaire een "een film van groot belang en kunstenaarschap".

Joaquin; “Vertoningen van trots en respect, vermaak en geluk bij de nieuwsgierige jongen van een varken; de paniek, wanhoop en totale verslagenheid geconfronteerd met wreed bedrog, zijn een bevestiging van hoe alle soorten op dezelfde manier reageren en omgaan met gebeurtenissen in onze levens."

Onlangs werd de 45-jarige gefilmd bij het redden van een koe en haar kalf uit een slachthuis in Los Angeles, twee dagen nadat hij een toespraak hield bij de Oscars. De dieren werden later opgevangen in een Sanctuary.

Deze pagina delen: