Nieuws
Agenda
donderdag, 27 februari 2020

KFC doet kip een week in de ban en introduceert Vega-burger

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees verruilt het KFC filiaal aan het Binnenwegplein in Rotterdam een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Op 9 maart introduceert KFC tevens de 'Chickenless Chicken Burger' in heel Nederland. Niet duidelijk is of de burger vegan is of slechts vegetarisch. In het buitenland introduceerde KFC eerder wel vegan burgers zoals de KFC Zero Chicken burger in het VK. 

De burger is volgens het originele KFC recept gepaneerd met elf kruiden en specerijen en gefrituurd voor het kenmerkende krokante laagje. Dit maakt de KFC Chickenless Chicken Burger volgens KFC net zo smaakvol als de KFC Original Burger. Het hoofdingredi├źnt van de burger is Mycoprote├»ne, een unieke, duurzame en voedzame bron van eiwitten geproduceerd door vegetarische voedingsproducent Quorn.

KFC Binnenwegplein in Rotterdam, is tijdens de Nationale Week Zonder Vlees (van 9 t/m 15 maart) het eerste en enige volledig vegetarische KFC restaurant ter wereld en is tevens testlocatie voor de eerste Chickenless Crispy Tenders in Nederland. Bij een succesvolle evaluatie van deze test, overweegt KFC ook een landelijke uitrol van de Chickenless Crispy Tenders.

Deze pagina delen: