Nieuws
Agenda
woensdag, 5 februari 2020

Nike maakt vegan sneakers van afval

Ook de fashion-industrie wordt geregeerd door de vegan revolutie. De nieuwe, milieuvriendelijke Space Hippie-sneakers van Nike zijn veganistisch en gemaakt van gerecycled afval. Volgens Nike hebben de vegan sneakers de laagste CO2-voetafdrukscores van alle schoenen die het merk tot nu toe heeft gemaakt.

Het bovenwerk van de "Space Hippie" maakt gebruik van ten minste 85 procent rPoly - voornamelijk gerecyclede plastic waterflessen, t-shirts en garenresten. De zool gebruikt 15% Nike Grind Rubber, gecombineerd met 100% gerecycled schuimmateriaal.

Nike's "Move to Zero" - initiatief beschrijft het doel van het bedrijf om zowel zero carbon als zero waste te zijn. Veel andere sneakers, waaronder Nike Air, gebruiken nu gerecyclede materialen en hernieuwbare energie. En volgens het bedrijf vertegenwoordigt de Space Hippie-lijn een nieuwe benchmark in verantwoord schoenontwerp.

Seana Hannah, vice-president van duurzame innovatie; "Wij geloven dat de toekomst voor producten circulair zal zijn".

Space Hippie 01, 02, 03 en 04 zullen dit voorjaar beschikbaar zijn voor Nike-leden in SNKRS en SNEAKERS, evenals op Nike House of Innovation flagship-locaties en geselecteerde retailers.

Deze pagina delen: